Wednesday, December 30, 2009

My Little Sunshines....


Selamat Pengantin Baru Wahai Adikku... Jadilah manusia yang lebih baik dan bimbinglah isterimu ke jalan yang diredhai Allah... Tiada kata yang dapat ku ucapkan selain bahagia melihat dirimu bahagia... Though you're no longer be my little baby brother, I love you nevertheless... I wish you all the happiness in the world. You're always be my little sunshine...

Tuesday, November 24, 2009

I'll Catch You In the Dark

When it seems like the world around's just breaking
and it feels like there's no one else around you,
And it's quiet there's a silence in the darkness
and it sounds like the carnival is over.
As you walk in the crowded empty spaces
And you stare at the emptiness around you
You wanna go to the city and the bright lights
And get away from the sadness around you.

'Cause I won't be there, but you will be there
We'll find each other in the dark
And you will see and I'll see it too
'Cause we'll be together in the dark

'Cause if it's coming for you
then it's coming for me
'cause I will be there
'Cause we'll need each other in the dark
And if it terrifies you then it terrifies me
'Cause I will be there
So we've got each other in the dark

As I look in to the sky the stars bright as eyes
You want me to take you over there
I want you to stay with me
'cause you're not the only one...The only one





It's okay, it's alright...

It's okay it's alright,
I don't really mind,
If you're not here for me,
Though I'm a bit scared....


It's okay it's alright,
If I'm not with anyone,
Coz I've enough memories for the rest of my life,
To keep me goin' on....


It's okay it's alright,
Though I don't have no one by my side,
It doesn't mean I can't go on,
Living by my own....


It's okay and it's alright,
If you're not mine,
Or never will be mine,
But I'll always remember you in my mind....


It's okay and it's alright,
I will be fine,
Wish you all the happiness in life,
Though it's will not be with me,
I will miss you all the time... =)


p/s:pewoz tengah blues (huhu)

Sunday, November 22, 2009

Unlucky day for me....

*sigh*

Yesterday was not one of my best day... Lost phone with cherry on top, I've got fever.. Cannot fully enjoyed annual dinner yesterday. But thumbs up to all claims operation staff. You'all are da bomb! Though many hick ups along our short drama, we did very well. Very proud of you all. (P/s:It's fun to see abelong joget!) Macam penah buat je! Huhuhu!! Wish yan yan was there also. Boleh completekan gang kiteorang yang gile2 ni. Leh tengok ko joget limbo rock dengan abelong, as, padil3, rizal and etc. Memang sakan diaorang nari semalam. Terhibur aku yang sakit ni tengok. Pix will be upload next time la. Tak dapat complete picture lagi. Abelong, lain kali leh la ajak ko pi dancing. Pah ni kite pi tango plak. Ajak orix skali. Huhuhu!! Caya la!! Walaupon aku x dapek nak menikmati sepenuhnya dengan korang, tengok dari jauh pun takpe... =)

Tuesday, November 17, 2009

Nombor plate baru.huhu

Terharu aku jadiknye..ni pasal keje korang yg snggup tukarkan plate "kambing" aku yg aku biarkan patah cmtu je.dh 2 tahun kot aku biarkan cmtu...time kasih byk2 la ambik kisah pasal plate aku 2..bukan aku xblh tukar sbb aku ni jenis yg tak ambik kisah pada benda2 yg aku anggap
remeh-temeh ni..kalau aku jadik kambing tu mesti dah aku sumpah kat tuanpunye yang tak
berhati perut yg sanggup biarkan plate 2 camtu jer & x pernah nak ambik kisah pasal kebajikan
binatang peliharaannye..ish2 apa punye tuan aku ni..

Terima kasih sekali lagi la pd korang2 yg sanggup tukar plate aku tu..


Plate Number Abelong

Tadaaa!!!!

Akhirnya abelong dapat gak plate number baru. Lawo beb! Yann!! Kalo ko baca blog, abelong dah dapat plate number baru setelah sekian lamanya. Well, congrats to you and to someone yang sanggup bersusah payah untuk menggantikan plate number abelong. Penat kiteorang suh dia tukar, tapi dia tanok. Last2 ade orang bagitahu dia nak balas jasa abelong dan tolong tukarkan number plate dia. Caya la ........., gua tabik lu! Well, sesape yang nak tengok plate lama abelong bolehlah tengok di sebelah kiri anda. Atas sebab2 keselamatan, aku tutup dengan bunga supaya orang tak dapat cam. Abelong, jgn marah ye! Orang dah memberi, kite menerima la. Your face impression is priceless abelong. Rugi aku tak bawak kamera tadi. Hope you love it. A gift for you for being a good fwenz...


















Thursday, November 12, 2009


Kenangan...
Kadangkala ia menyapa kita tanpa kita sedari...
Tapi mengapa sukar untuk kita melupakannya?
Adakah kerana kita masih mengharapkan kasihnya?
Ataupun susah untuk kita terima kenyataan yang dia bukan lagi milik kita?

Bagi aku,
kenangan lama masih sukar untuk aku lupakan...
Mungkin tak akan aku lupakan...
Tapi yang aku tahu...
Aku bukan lagi berada di takuk lama...
I'm moving forward and i'm leaving you behind...
Yang ada cuma bekas di hati ini....


p/s:Tengah layan blues. LAYANNNN!!



Ibu oh ibu....

Aku dapat kata-kata penuh makna ni dari ibu kesayangan aku. Ada makna tu dia bagi aku kata-kata ni. Huhuhu! So wanna share with you all. Maybe some of you pernah dapat kata - kata hikmah ni. Jadikannya teladan dan peringatan siapa yang perlu kita dahulukan. Berkasih boleh seribu, ibu hanya satu... (Pantun aku sendirik!) Huhu!


Bila seronok, aku cari....pasanganku
-Bila sedih, aku cari....Mak
-Bila berjaya, aku ceritakan pada....pasanganku
-Bila gagal, aku ceritakan pada....Mak
-Bila bahagia, aku peluk erat....pasanganku
-Bila berduka, aku peluk erat....Emakku
-Bila nak bercuti, aku bawa....pasanganku
-Bila sibuk, aku hantar anak ke rumah....Mak
-Bila sambut valentine.. Aku bagi hadiah pada pasanganku
-Bila sambut hari ibu...aku cuma dapat ucapkan "Selamat Hari Ibu"
-Selalu.. aku ingat pasanganku
-Selalu.. Mak ingat kat aku
-Bila-bila.. . aku akan talipon pasanganku
-Entah bila... aku nak talipon Mak
-Selalu...aku belikan hadiah untuk pasanganku
-Entah bila... aku nak belikan hadiah untuk Emak
-Renungkan:
-"Kalau kau sudah habis belajar dan berkerja...
-bolehkah kau kirim wang untuk Mak?
-Mak bukan nak banyak... lima puluh ringgit sebulan pun cukuplah".

-Berderai air mata jika kita mendengarnya. .......

-Tapi kalau Mak sudah tiada....... ...
-MAKKKKK...RINDU MAK.... RINDU SANGAT....

-Berapa ramai yang sanggup menyuapkan ibunya....
-berapa ramai yang sanggup mencuci muntah ibunya.....
-berapa ramai yang sanggup. mengantikan lampin ibunya.....
-berapa ramai yang sanggup..... membersihkan najis ibunya...... .
-berapa ramai yang sanggup..... .. membuang ulat dan membersihkan luka kudis ibunya....
-berapa ramai yang sanggup berhenti kerja untuk menjaga ibunya.....



Renung2kan... =)

Thursday, November 5, 2009

hai....sume...it's me as..sje je nk intai2 dlm blog ni...




Saturday, October 31, 2009

Layan Si Anas Tahir

Suke Tengok Iklan Ni..huhu

Iklan ni dicapturedkan dalam drama japan tersedapp yang pernah aku tengok..aku rasa
mesti ada yang telah tengok drama ni "Love Generation".Pewoz ko dah abis ke tengok
citer ni..Best kn citer nii...kalo sape2 nak tengok,aku ada lagi copy citer ni..boleh
la nak kongsi gk..




Friday, October 30, 2009


Free Image Hosting

Monday, October 12, 2009

DEMI KEMAHUAN DAN KEKUATAN

waHaI keHiduPan,

Aku tAU,AKu sELAlu teRsaSAR dArI MeRAWAT lUKA hATi DEnGan BiJAk TAnpA AMAraH.
tAPI sEJENAk,BiLA keMAhuAN DAtANg..sEMuAnyA TerPAdam.
RASIonAl keMBAli beRPAkSI
KEhIDupAn..AKu KEnA kuAT MeNENtANg AruS MU,jiKA TAKde KEmAhuAN pASTi AkU LOngLAi terdESAK deNGAn haLA tujU yAnG TerSAsar DArI LOroNG yANG seBeNAr...
kEmaHUAN...toloNG AKu,baNTU Aku...
KiTA berSAtu unTUk keJAR apa YANg kITa MAhu


AKu akaN KUaTTT,INI seMAnGATTTT!!!!LA illaH ha ILLallaH...

Thursday, October 8, 2009

"what is life about"

Hidup ini satu permainan,maka aturkanlah permainan dengan baik agar kita mencapai erti kemenangan. Hidup juga tak ubah sebuah sketsa di pentas dunia,maka beraksilah dengan sempurna.

Hidup juga tak ubah seperti perjudian,kalah dan menang menjadi resam. Mereka yang bertuah akan mendapat habuannya dan mereka yang kalah pula sebaliknya..
Namun ape yang kita menganggap hidup ini yang pastinya hidup ini satu perjalanan yang sudah pasti ada destinasi yang hendak ditujui. Setiap langkah kita menuntut kita untuk membuat keputusan yang terbaik,kerana setiap langkah itu menentukan kemana arah dan destinasi yang bakal kita tujui.

Dalam perjalanan hidup ini, mungkin ada banyak destinasi yang ingin kita tuju. Namun sementara kita masih hidup di dunia ini, semua destinasi itu hanyalah bersifat sementara kerana destinasi akhir yang kita akan tuju sebenarnya ialah ke arah kehidupan abadi atau kematian abadi.

Perjalanan hidup ini menuntut perjuangan. Bukan permainan yang menuntut persaingan dengan orang lain untuk menentukan siapa yang kalah atau menang. Bukan juga satu lakonan kepura-puraan atau perjudian yang sia2. Memang ada orang yang hidup dengan cara begitu, tetapi lambat atau cepat, akhirnya menemui kebuntuan dan kekecewaan kerana tidak pernah berasa puas. Mahu terus bermain, terus berlakon dan terus berjudi...

Memperjuangkan hidup ini bermakna tiap langkah hidup ini harus dilangkahi dengan gagah. Sesukar mana pun keadaannya, kita harus terus melangkah dengan langkah pemenang. Ada waktunya kita akan bergembira, namun ada waktunya kita harus berjalan menentang arus. Meskipun demikian, orang yang menghidupi hidup dengan cara sedemikian akan sentiasa punya pengharapan dan keyakinan. Dia tidak akan pernah mengenal erti putus asa serta tidak mudah hilang semangat. Baginya hidup ini harus dihayati sepenuhnya.

Kejatuhan dan kebangkitan hanyalah bunga2 dan warna2 kehidupan. Orang yang gagal sebenarnya bukanlah orang yang tidak pernah jatuh, tetapi mereka yang tidak mahu bangun lagi apabila terjatuh. Orang yang menghidupi hidupnya dengan sepenuhnya, pasti akan sentiasa melihat ada sinar di hujung sana. Mereka sentiasa optimis dan bersikap positif. Bukan menganggap sudah memiliki semuanya atau sudah sempurna, tetapi sentiasa berusaha dengan gigih untuk mencapai apa yang dihajatinya.

...kesedihan dan kegembiraan datang silih berganti.. tetapi janganlah biar sedih itu menjadi racun dalam hidup dan gembira itu menyebabkan kita leka..Perjalanan masih jauh...

Tuesday, October 6, 2009

KASIH KU PINJAM WAJAHMU...

SahabaT,piNJAmkaN akU semANGatMu dI kaLA aKu jaLAn BErtaTiH...
MOga DapAt AKu TiBa Ke PeNGhuJunGnYa DenGan KUaT
SAhaBAt,BEriKAn AKu kaSiH saYanGMu MOga AkU tAK raSa tERabAI dI BuMI asiNg Ini..
MunGkiN iNi jaLan YanG aKu PiLih..
tApi toloNGGG...jgn BiarkaN Aku SenDirI,agaR aku TAk JaTuH BerKecaI meLaluI hari-haRI yang terlaLu LambaT daN Sakit Ini..

YA ALLAH.....YA RAHMAN,YA RAHIM......

YA ALLAH..SEmAKin AKu DeKAt Di BuMimu,SEmaKiN aKU DijauHkan DarIpada ORang-oRAng KeSAyanganKu..JiKa InI DUgaaNmU,AkU mOHon KEKuatAN UnTuK menGhadaPinYA.HinanYA AKu,MeNangis dan MengeLUh SeTeLAh KAu PinjaMkaN KeGemBIRAAnkU BerPuLuH_PuLUh TaHuN.MaaFKan AkU Ya AllaH KerANa SeLAlu LEWat MensyukuRI NikMat2Mu...


Innalillah wa innalillahi rajiunnnnn......

Saturday, October 3, 2009

AKu aDaLaH eNGkau daN KiTa....

KoranG..Aku TaK daPaT nak NiLaikan DEngAn NoMBor yaNg aDa kat duNia ni bEtaPa koraNg TerLaLU berHaRGa unTUk AkU KeNang.kaLAu KoRang KaTA KoRAng BOmohKaN aKU UnTuK SaYangkaN koRang,NescaYA Tak aDA Pawang,sensEH aTaU DuKUN LintaH YanG maMpu PUliHkaN inGAtaN aKu UnTuk LuPakan KoranG.....KEnaPa KoraNg sUsaHkan aKu?BuaTkan aKu BeraT haTi Nak TinGGalKan koRanG DaN seNtiaSa HeRet KoRang daLam IngtaN aKu KeMana2..CuBa kaU TanYa MaLaikaT atiD&RaQib beTaPa aKu meNangis macam keNa pukuL MaSa Hari2 teRakhiR aku Kat opiS..Masa aKU tuLiS kad...KoRang inGat KoraNG bEst SanGat Ke BoLeh SekSa aKU camNI?!!MemanG TaK bEsT lansung!!!!BILa aKu Tgk wresTlinG,aKu terinGat dan TerIngiN nak SmackDown peWoz..BiLa aKu pEruT aku MeraGAm..MaSa ni PuLak Aku TErnaMpak MUka Abe LonG yaNg macam 'JasoN KinG' ..
Aku MeRAyu Kat KoRanG..ToLonGLah CAriKan AkU BomOH,PuLIhkaN SeMAnGT aku UnTuK taBahkaN hatI aKU BiLa berjauHan DEnGaN koranG..
siKsa sanGaT dah aku raSa..ApaPuN korang,aKu SEdia MaaFkan DoSa KOrang sEbaB berJaYa MEnyusaHKan haTI akU......~~kOrang,..WaLau caMAna Pun koRAng dengkikaN aku..Aku TakkaN benciKAn Korang..KeraNA koRang BUkan KAWAN...Tapi...S A H A B A T..
KOARANG ADALAH 1 KISAH KLASIK UNTUK AKU KENANG BILA2 DAN DIMANA2...
KA

Saturday, September 12, 2009

Our YanYan In Memory

The best kind of friend is the kind you can sit on porch swing with, never say a word, and then walk away feeling like it was the best conversation you've ever had, It's true that we don't know what we've got until we lose it, but it's also true that we don't know what we've been missing until it arrives
*****************************************

Sekejap je, rupa-rupanya dah empat hari kami berpisah dengan YanYan,
walaupun sedih,namum apakan daya sudah tertulis hanya setakat ini
kita bersama. Pun begitu hari-hari yang dilalui bersama: aku,Pewoz & YanYan
tetap segar dalam ingatan ini. Adakalanya terasa janggal dengan kehilangan ini,

hinggakan kadang-kadang bibir ini tersasul masih memanggil namanya.
Sukar untuk melupakan detik-detik indah persahabatan ini. Bagi aku
ikatan ini lebih bernilai dari segalanya. Persahabatan yang terjalin dengan
ketulusan budi dari lubuk hati yang suci.

Hanya kad perpisahan sebagai pengganti diri yang telah dikirimkan untuk aku & pewoz.
Terharu dengan coretannya sehinggakan tergiang-ngiang ditelinga ini apabila baca dengan
nada suaranya...

Thanks for being my best friend,jagalah ikatan persahabatan ini sebaik mungkin,
bajailah ia dengan kejujuran,agar tumbuh subur dalam diri & hati kita semua..Semoga
benih-benih ini bisa berkekalan selama-lamanya..




Untuk teman-teman kat luar sana hanyatilah kata-kata ni untuk pegangan semasa menjalinkan
persahabatan:

Apabila kita ingin berteman, janganla kerana kelebihannya,
kerana mungkin satu kelemahan,kau mungkin akan menjauhinya.

Andai kau ingin berteman, janganlah kerana kebaikannya kerana
mungkin dengan satu keburukan, kau akan membencinya.

Andai kau ingin sahabat yang satu janganlah kerana ilmunya,
kerana apabila dia buntu kau mungkin akan menfitnahnya.

Andai kau ingin seorang kawan janganlah kerana sifat cerianya,
kerana andai dia tak pandai menceriakan, kau mungkin akan menyalahinya.

Andai kau ingin bersahabat...terimalah dia seadanya, kerana dia
seorang sahabat yang hanya manusia biasa. Jangan diharapkan
semuanya sempurna kerana kau juga tidak sempurna. Tiada yang biasa-biasa menjadi satu sempurna tapi bersahabatlah kerana
Allah Fillah...





Kepada YanYan aku doakan kebahagian & menemui kejayaan hidup,Kecapilah
apa yang ingin digapai selagi termampu. Kami tetap akan mengingati & merindui
ko...

Untuk tatapan bersama aku letakkan accessories peninggalan YanYan..huhu






Pewoz sambung plak:

Orang kata, kawan ketawa memang senang nak cari, kawan menangis sukar dicari. Sahabat yang sanggup kongsi suka dan duka kita bersama, ambil berat antara satu sama lain, sanggup berkorban demi kawan memang satu dalam sejuta. Dalam kes aku, dua dalam sejuta laa.. Yan yan and abelong. And now, she will be leaving us for her future... Yan, ekau ingat tak keje2 giler yang penah kite buat selama ni? Salah satunya yang kita main redah je cari umah abelong. Memang carik nahaskan kite ni. Tapi, itula salah satu kenangan manis yang aku cipta bersama dengan ko. Yang takkan aku lupa sampai bila2. Also all happy time we went through together so much... Laughing so hard, crying together, release tension bila kerja sume serba tak kena... Hehehe...


Thanx for spending so much time with me and abelong. Pegi tengok wayang, main bowling (first time aku main bowling atas desakan ko, sampai tergolek atas lane), melantak tak ingat dunia, cari dvd korea kat kotaraya, dan macam2 lagila. All of it will become one good memory in my heart. Pasni tinggal la aku dengan abelong kat opis je. Takde la lagi manusia bernama Yan Yan yang akan smackdown aku, peluk aku, geletek abelong sampai dia mencarut, atau menyanyi satu lagu tu berulang2 sampai kiteorang pun turut terhafal lagu yang dia nyanyi tu.. Already missing you so much...


Aku tk pandai bermadah mcam abelong. Cuma leh cakap, without you in our life, seems like it's not complete. Hilang sudah sinar pelangi yang menerangi hidup aku. We hope that you will not forget us, remember that though you're faraway, you still so close in our heart. Ingatlah abelong yang suka melatah dan aku yang blur ni slalu. Do take care of yourself and keep in touching (hehehe...). Sayang kite takde gambo bertiga kan? (Abelong la, malu ngak nak amik gambo. Apo tah yang disegannya). Love you yan, don't ever change yourself kay!! Please always be my best firend...

p/s: Abelong, jangan ko remove gambo yang aku dah attach kat bawah ni. I'm warning you!!.


Aja-aja fighting!!!


Sunday, July 12, 2009

Bermadah La Pulak

Kita lahir dengan dua mata di depan wajah kita, kerana kita tidak boleh selalu melihat ke belakang. Tapi pandanglah semua itu ke depan, pandanglah masa depan kita.

Kita dilahirkan dengan 2 buah telinga di kanan dan di kiri, supaya kita dapat mendengarkan semuanya dari dua buah sisi. Untuk berupaya mengumpulkan pujian dan kritikan dan memilih mana yang benar dan mana yang salah.

Kita lahir dengan otak di dalam tengkorak kepala kita. Sehingga tidak peduli semiskin mana pun kita, kita tetap kaya. Kerana tidak akan ada seorang pun yang dapat mencuri otak kita, fikiran kita dan idea kita. Dan apa yang anda fikirkan dalam otak anda jauh lebih berharga daripada emas dan perhiasan.

Kita lahir dengan 2 mata dan 2 telinga, tapi kita hanya diberi 1 buah mulut. Kerana mulut adalah senjata yang sangat tajam, mulut bisa menyakiti, bisa membunuh, bisa menggoda, dan banyak hal lainnya yang tidak menyenangkan. Sehingga ingatlah bicara sesedikit mungkin tapi lihat dan dengarlah sebanyak-banyaknya.

Kita lahir hanya dengan 1 hati jauh di dalam diri kita. Mengingatkan kita pada penghargaan dan pemberian cinta diharapkan berasal dari hati kita yang paling dalam. Belajar untuk mencintai dan menikmati betapa kita dicintai tapi jangan pernah mengharapkan orang lain untuk mencintai kita seperti kita mencintai dia.

Berilah cinta tanpa meminta balasan dan kita akan menemui cinta yang jauh lebih indah.

Buat Renungan Semua

Hiduplah sesuka hatimu,
Sesungguhnya kamu pasti mati.
Cintai siapa saja yang kamu senangi,
Sesungguhnya kamu pasti akan berpisah dengannya,
Lakukan apa saja yang kamu kehendaki,
Sesungguhnya kamu akan memperoleh balasannya....

Tuesday, February 10, 2009

KiSaH KLaSIK UnTuK MaSA DePAN..

video