Tuesday, February 23, 2010

Boys Over Flowers & Taeyong

Friday, February 19, 2010

Trial MV

video

Abelong, first video yang aku buat. Okay tak? Sila tonton dan beri komen anda. =P

Thursday, February 18, 2010

Apa tajuk yang sesuai erk....

Mereka yang tidak menyukainya menyebutnya tanggung jawab, Mereka yang bermain dengannya, menyebutnya sebuah permainan, Mereka yang tidak memilikinya, menyebutnya sebuah impian, Mereka yang mencintai, menyebutnya takdir.

Tuhan yang mengetahui yang terbaik, akan memberi kesulitan untuk menguji kita adakalanya Ia pun melukakan hati kita, supaya hikmat-Nya bisa tertanam sedalam-dalamnya. Jika kita kehilangan cinta, maka pasti ada alasan sebaliknya. Alasan yang begitu sulit untuk dimengerti, namun kita tetap harus percaya bahwa ketika Ia mengambil sesuatu, Ia telah sediakan sesuatu yang lebih baik.

Mengapa menunggu? Karena walaupun kita ingin mengambil keputusan, kita tidak ingin tergesa-gesa. Karena walaupun kita ingin cepat-cepat, kita tidak ingin sembarangan. Karena walaupun kita ingin segera menemukan orang yang kita cintai, kita tidak ingin kehilangan jati diri kita dalam proses pencarian itu. Jika ingin berlari, belajarlah berjalan duhulu, Jika ingin berenang, belajarlah mengapung dahulu, Jika ingin dicintai, belajarlah mencintai dahulu. Pada akhirnya, lebih baik menunggu orang yang kita inginkan, membuat pertimbangan memilih apa yang ada. Tetap lebih baik menunggu orang yang kita cintai, memuaskan diri dengan apa yang ada. Tetap lebih baik menunggu orang yang tepat, Karena hidup ini terlampau singkat untuk dilewatkan bersama pilihan yang salah, karena menunggu mempunyai tujuan yang mulia dan misterius.

Perlu kau ketahui bahwa Bunga tidak mekar dalam waktu semalam, Kota Rom tidak dibangunkan dalam sehari, Kehidupan didalam rahim juga mengambil masa selama sembilan bulan, Cinta yang agung terus bertumbuh selama kehidupan. Kebanyakan hal yang indah dalam hidup memerlukan waktu yang lama, Dan penantian kita tidaklah sia-sia. Walaupun menunggu memerlukan ketabahan iman, keberanian, dan pengharapan -penantian menjanjikan satu hal yang tidak dapat seorangpun bayangkan. Pada akhirnya. Tuhan dalam segala hikmat-Nya, meminta kita menunggu, karena alasan yang penting.HANYA DIA YANG MENGETAHUI..

Lawak Pecah Peruttt.




layan la nak kata lawak pun boleh...

Sunday, February 14, 2010

Happy Birthday To Abelong

video



Happy Birthday to you and may all you wish come true...


p/s:Yan,footage of birthday Abelong untuk tatapan ko....

Friday, February 12, 2010

video

Yan,

Aku buat video ni khas buat kau. At least kalau boleh mengurangkan rasa rindu ko pada Malaysia. We miss you a lot too! Hope you will come back home soon. Love you my fwenz!

Friday, February 5, 2010

Fun Day @ Sunway Pyramid

Nothing much to say except have great time that day with Abelong, Zali, Orix, Shahril, Renato, Fuad and Suri. Shahril keje malam tu tapi dengan sportingnya ikut kiteorang pergi berlibur. Tak sompek nak pi Sungei Wang Plaza memandangkan ade minah tu terlewat bangun tido. Siapla kene "fire" dengan aku dan yang lain2. Dapatla pi lunch dengan main bowling je. Tempat makan yang Zali bawak tu memang best. Beraneka makanan buffet. Kalau jenis perut sebesar tong leh la makan situ. Memang berbaloi! Huhu! After that, bowling time!!! (Itu pun ade minah tu sempat pi shopping jap, sedangkan dah berkobar2 nak main bowling ni).





Masa main bowling memang lawak giler la. Macam - macam aksi boleh dilihat. (Tengokla gaya abelong baling bola). Sakit perut melayan ketawa yang tak sudah2. Budak2 baru tu jangan main2! Kaki bowling agaknya, terrer gile! Kalah yang senior2 ni. Sayang tak dapat enjoi lama2. Masa tak mengizinkan. Tapi dengar kata Abelong, Zali, Orix and Shahril nak main bowling lagi ahad ni kat Midvalley. Mainla korang sepuas2 hati. Aku kene keje, tak dapat nak join. Hope we can always have fun together in the future ye kengkawan!



P/s: Wish you were here yan2. Miss you like crazy. Remember the times we go out together?? Lotsa fun!

Message To Yan Yan




Yan,


Akhirnya tertunai hasrat aku dan kau untuk melihat motor abelong kembali sempurna. Kiteorang dah pasang side mirror dan Abelong telah pun berjaya renew road tax dia. Pasni takdela risau dia balik umah kene tahan polis. Alhamdulillah, selamat sudah Abelong kite. Huhu! Abelong, ko jangan terasa hati plak dengan kiteorang. Kiteorang cuma risaukan ko dan mahu ko selamat perjalanan pergi dan balik. Ingatkan beberapa peristiwa yang telah berlaku pada ko pada bulan lepas. Ingat kan? Kan? Kan??? One way to give back what you've done for us. =)